Vecka 43

Hej alla föräldrar! Nu har jag äntligen kommit igång med min blogg. Det var ju inte så svårt som jag föreställt mig.

Här kommer lite information om vad  vi gjort och vad skall vi arbeta med framöver.

Efter arbetet om vår jord, plattektonik och vulkaner har vi börjat läsa om de stora religionerna. Det vi läser om just nu är de s.k Abrahamsreligionerna, islam, judendomen och kristendomen. Efter en kort allmän introduktion om dessa, då vi även läste om Abraham, stamfadern till dessa religioner, började vi med islam. Vi har hämtat fakta och läst i PULS Religionskunskapsbok, Natur och Kultur.
Alla klasser kommer att ha skriftligt läxförhör om islam. De skall då på datorn, med hjälp av stödord jag skrivit på tavlan berätta om Muhammed. Vidare skall de förklara islam genom att besvara en del frågor som t ex. "Vad är en  minaret?" eller "Berätta vad du kan om Ramadan? När de är klara skickar de skrivningen till mig.

Klass 61 har läxan till fredag vecka 43
Klass 62 har läxan till onsdag vecka 45
Klass 63 har läxan till torsdag vecka 45

Alla elever har fått ett häfte med två papper om Islam. Där har de antecknat och strukit under. Det är samma text som vi läst i skolan.

Vi kommer därefter att läsa om judendomen.

Samtidigt med detta så pågår hela tiden arbeten i geografi. Med hjälp av enbart kartan har eleverna fått lära sig att skriva en faktatext om ett land. I det här fallet Colombia. Först skrev alla en tankekarta och sedan texten. Elever behöver lära sig att formulera en egenhändig text. Det är alldeles för vanligt att de hämtar stoff från nätet, klipper och klistrar in och då blir det ofta ett hopkok av olika texter.

Efter lovet kommer jag att visa en dokumentär om Colombia och visa på en annan sida av landet. Därefter skriver ytterligare en text om landet.

Under november kommer vi även att följa valet i USA  och hur det styrs. Vi kommer att dröja oss kvar i Syd- och Nordamerika ett tag till och bl. a. läsa om en eller två stora indiankulturer. Vilka har jag ännu inte bestämt mig för.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0