Vecka 4

Läxan till fredag i vecka 5 är följande:

Läsa och kunna texten om Evita Perón. Alla ord som hör till texten skall ni förstås kunna.

Läxförhöret blir att på spanska skriftligt kunna berätta om henne och hennes liv. (Se nu till att ni läser på ordentligt.)

Repetera klädesplaggen på sid. 44.

I skolan arbetar vi nästa vecka med "La Casa Rosada" men ni kommer inte att ha det i läxa.

Vecka 3

Förutom att träna på klädesplagg och översätta texten om Mafalda, så har vi gjort en del uppgifter i övningsboken. Vi hade inget läxförhör då ni tyckte att det var för många ord (kläder)att lära. Vi repeterar några ord vid varje lektion.

Vi ser färdigt filmen "Diarios de motocicleta" nästa vecka.

Läxa till fredag i vecka 4

Una Argentina Famosa
Läs och översätt texten på sidan 50. Du skall kunna återberätta den muntligt och du skall kunna alla orden som hör till sidan.

Vecka 2

Alla har nu översatt texten på sidan 43, El dormitorio, till svenska skriftligt. Nu gäller det att kunna en del bra uttryck samt rumsprepositioner (entre m fl.). De står även på sidan 114.

Bra uttryck: Es muy grande.
                     Hablas en serio?
                     Es una broma. 
                     Es todo?
                     Creo que sí.

Imorgon fredag tränar vi på kläder och skor. Alla ritar och färglägger 8-10 olika klädesplagg. Sedan tränar ni två och två med en hög av korten ni ritat. Vi blandar alla. När ni kan dem så byter ni med varandra.

Läxa till nästa vecka är att kunna de olika klädesplaggen samt i klassen kunna berätta högt vad ni just den dagen har för kläder på er. Kom nu inte för lättklädda.

Tänk på att alltid ha med böcker, penna och sudd.

RSS 2.0